Feed on
Posts
Comments

Importera bilar

Jag har funderat detta med att importera bilar. Jag hade en bil, där det stod privatimport en gång. Vet ju att stora firmor kan importera och så, men om man själv vill importera, hur gör man?

Jag läste att om man importerar bilar från länder inom EU så kan det bli mycket billigare. Detta trots att det tillkommer avgifter vid importen.

Det finns flera länder att importera från men ju närmare landet ligger Sverige, desto billigare. Många väljer att importera sina bilar från Tyskland. Detta dels för att det ligger nära, men även för att det är tryggt att köpa sin bil där. Bland annat är det straff på att ändra miltalen samt att den nya ägaren måste alltid meddelas om bilen varit med i en olycka. Det går att köpa bil utomlands från både privatpersoner och från bilhandlare. Tryggast och snabbast är just genom en handlare som är auktoriserad för då får du garanti och dessutom en bil som är väl genomgången.

Man kan välja att åka över själv och ta med bilen hem, man ska inte glömma att få med sig det tvådelade registreringsbeviset samt ett kvitto på köpet. Man kan även få en bil hemfraktad.

Bilen behöver inte förtullas, denska bara göra en ursprungskontroll hos Transportstyrelsen. Samt att du ska boka en registreringsbesiktning och en kontrollbesiktning.

Sedan är det som vanligt, man försäkrar, skattar bilen och sedan är det faktiskt bara att tuta och köra!

import

Leave a Reply